Steba ED 5 aszaló ismertető Zöldség szárítás, gyümölcs aszalás A vitamindús terményeket hosszabb ideig tudja megőrizni, eltartani, ha azokat szárítja.Ráadásul az aszalással a vitamintartalomból sokat megtartanak a növények, s az ízek felfokozódnak a nedvességtartalom elvonásával. Gyümölcs aszalás a STEBA-valA hazánkban termő gyümölcsök jól száríthatók, azonban az aszalás időtartama a gyümölcsök nedvességtartalmán múlik. A gyümölcsöket a magjuk eltávolítása után szárítsa.A cseresznye, meggy aszalása hosszabb szárítási időt igényel, ha egyben hagyja a gyümölcsöt. Mennyei ízorgia hónapokkal a termés időszakot követően szárított epret vagy aszalt meggyet fogyasztani. A nedvességtartalom elvonásával a gyümölcscukor tartalom, s ízvilág felfokozódik. Zöldség aszalás, fûszernövény szárításLeves készítéséhez, ízesítéséhez szárított zöldség keveréket készíthet, mellyel később remekül ízesítheti ételeit, levest főzhet tartósítószer és ízfokozó mentesen.Szárítson zellert, hagymát, karalábét, fehérrépát és sárgarépát. A felaprított zöldségekkel rizst, levest ízesíthet a téli időszakban is. Szárítson kakukkfüvet, kaprot, bazsalikomot, tárkonyt, oreganot, s élvezze a saját fûszernövény kínálatot, a mennyei ízeket az ételkészítés során. Steba ED 5 aszaló specifikáció Funkciók és tulajdonságok Hőmérséklet szabályozóIgen Kialakítás Ételkészítés típusAszaló AlapszínAcél Egyéb színFekete